18. Juna 2019.

U Bosni oblačno s kišom, djelomično vedro u Hercegovini

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrovani po cijelom sjeveru zemlje i slabija kiša u centralnim područjima. U Hercegovini je djelomično vedro.

Temperature vazduha izmjerene u 08 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan Sedlo 10, Livno 11, Bugojno i Jajce 12, Sanski Most, Sarajevo i Trebinje 13, Bihać, Grude, Mostar, Stolac, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zvornik 15, Bijeljina, Brčko i Gradačac 16 stepeni.

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima ili slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro. Lokalni pljuskovi u Hercegovini se prognoziraju u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 15 i 21, jugu zemlje do 24 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

——

Biometeorološka prognoza

Mjestimično tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje poteškoće.

Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju oblačenju.

Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

U Hercegovini će biti sunčanije i ugodnije.

—–

BIHAMK

Vožnju prilagoditi trenutnim uslovima i stanju na putevima

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla smanjuje vidljivost, a izdvajamo puteve uz Lašvu i Drinu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo:autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09:00 do 13:00 sati i od 15:00 do 18:00 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano