21. Aprila 2019.

U četvrtak: Urnebesna komedija „Balkanski sex i grad“

U četvrtak, s početkom u 20 sati, u hrvatskom domu HS Kosača, biće izvedena urnebesna komedija „Balkanski sex i grad“, u kojoj glume Ana Ćuk Katarina Korsa (Čupka),  Jovana Jelovac Cavnic (Čarna). Voditelj-muška zvjerka Marko Dolaš. Reditelj i tekst Stanko Holcer.

Predstava traje 80 minuta bez pauze.

Predstava je  osmišljena kao Balkanski sex i grad, u kome   plavuša, po imenu Čupka, i  crnka, po imenu Čarna, kao dve najbolje drugarice pričaju o svojim iskustvima iz života. Uvijek aktuelni muško-ženski problemi prikazani su u ovom scensko-muzičkom performansu.

Nasmijat te  se uz „Balkanski sex i grad“ uzbudljiv performans nastao na osnovu knjige „Čipka i čokolada” autora Danijela Božičković Radulović i Antileta Ana Živković, koji na duhovit način predstavlja mnoga pitanja koja muče suvremenu ženu i muškarca na Balkanu. Oni će na pozornici oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među ljubavnim parovima koja nemaju kraja.

Američka serija ,,Sexi i grad ” osvojila je cijeli svijet baveći se baš njima, a sad i nas region ima  nešto slično. Po uzoru na prijateljice iz Njujorka, koje muke muče sa muškarcima i glavne junakinje ove komedije, Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje nerješive probleme, dok Marko Dolaš igra našeg Zvjerku .

Glavne junjakine ove komedije muke muče sa muškarcima. Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje nerešive probleme, Čupka  je sretno udata, majka troje dece, a Čarna  je još uvijek slobodna i traži čoveka svoga života .

Njih dvije vode potpuno drugčije život, a ipak se savršeno razumiju.

Osmišljena je  kao komična priča u kojoj dve najbolje drugarice, plavuša po imenu Čupka i crnka po imenu Čarna, razmenjuju svoja iskustva iz života i razgovaraju o uvek aktuelnim muško-ženskim problemima. Glumci na pozornici oživljavaju sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među parovima koja nemaju kraja. Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje ”nerješive” probleme, dok Zverka, Marko Dolaš tumači lik zgodnog zavodnika.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano