24. Juna 2019.

U Dubrovniku potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

peljeski-most

U Dubrovniku je održana svečanost u vezi s potpisivanjem ugovora o izgradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation, te ugovora za nadzor gradnje sa zajednicom ponuđača, u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering, prenosi HRT.

Hrvatske ceste dobile su tri ponude na konkursu za gradnju Pelješkog mosta i u januaru ove godine odabrale su ponudu kineskog konzorcija, po cijeni od 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a). Početkom apriča je, pak, za nadzor nad izgradnjom mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama odabrana zajednica ponuđsčs, u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering, koje su za to dale ponudu u iznosu od 49,4 miliona kuna (bez PDV-a).

Hrvatski premijer Andrej Plenković istakao je kako se most gradi i s punim uvažavanjem BiH.

“Tako 55 metara visine omogućuje plovni put koji funkciju luke u Neumu omogućava na najkvalitetniji mogući način, dopuštajući time sva prava koja BiH ima”, kazao je Plenković.

“Ovaj ugovor sklapa se na iznos od 2 milijarde i 82 miliona kuna. Istovremeno, sklapamo i ugovor za stručni nadzor rada. Most je dug 2.440 metara i sadrži 13 raspona. Radi se o jedinstvenoj konstrukciji čelika i betona, koja mora podnijeti nepovoljne okolnosti. Naime, most se gradi na lokaciji koja je obilježena značajnim rizikom pojave od potresa, a jaki vjetrovi su uobičajena pojava”, ustvrdio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano