21. Februara 2019.

U Galeriji Aluminij otvorena izložba Nelise Baždar, Adine Kero i Ire Skopljak

Zajednička izložba Nelise Baždar, Adine Kero i Ire Skopljak otvorena je sinoć u Galeriji Aluminij. ba izložbi pod nazivom “Senzibilitet percipiranja”, mlad eumjetnice predstavile su se sa ukupno 51. djelom.

Nelisa Baždar rođena je 1986. godine u Sarajevu, gdje je 2011. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, na Nastavničkomu odjelu (pododjel grafika), u klasi prof. Halila Tikveše. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi, bijenalima i kolonijama u BiH, Crnoj Gori, Italiji, Engleskoj, Njemačkoj i u Srbiji. Članica je ULUBiH.

Adina Kero rođena je 1985. godine u Bugojnu, a nakon sticanja zvanja nastavnika likovne kulture u Mostaru 2009. godine, lani je magistrirala kiparstvo na sarajevskoj ALU, kod profesora Mirsada Šehovića i Ibrahima Krzovića. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u BiH i inostranstvu. Članics je ULUBIH, potom ULUSD Bugojno, umjetničke grupe  Format iz Mostara i ULU Široka staza iz Beograda.

Ira Skopljak rođena je 1987. godineu Sarajevu, gdje je, naAkademiji likovnih umjetnosti, 2016. godine magistrirala na temu Tehnološki aspekti i simbolika primjene starih slikarskih tehnika i materijala u mojim slikama, kod profesora Zoje Finci, Ive Simčić i Mirsada Begovića. Radi kao viša asistentica na predmetima likovne tehnologije pri ALU Sarajevo, a ostvarila je zapažene samostalne i kolektivne nastupe na izložbama, kolonijama i bijenalima u BiH, Engleskoj, Hrvatskoj, Italiji, Kuvajtu i u Japanu.

Izložba je otvorena do 13. jula.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano