18. Jula 2019.

U Mostaru 7. i 8 juna studentsko takmičenje u programiranju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U organizaciji Fakulteta informacijskih tehnologija mostarskoga univerziteta “Džemal Bijedić”, 7. i 8. lipnja u Mostaru održaće se FIT Coding Challenge 2018., studentsko takmičenje u programiranju.

Na dvodnevnom takmičenju, u kategoriji “Innovation” očekuju su zanimljivi projekti u skladu sa svjetskim trendom, Internet of things (IoT).

Organizator je tim povodom osigurao i prenos uživo (live streaming 7. juna) na FIT YouTube kanalu (VIDEO).

U pauzama između sesija takmičenja, biće predstavljen rad dva robota, kao i njihove sposobnosti da zamijene ljudski rad u opasnim situacijama i na monotonim poslovima.

U okviru programa planirana je i prezentacija monografije pod nazivom “20 godina Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru”, a što će biti prilika za prisjećanje o nastanku, rastu i razvoju FIT-a.

Prvog dana takmičenja, 7. juna, održaće se i Game party. Igraće se “League of Legends” multiplayer online battle arena video igrica, koju je razvio Riot Games Inc.

Kako ističu organizatori, turnir je službeno registrovan na njihovoj internet stranici, te se nadaju da će pobjednicima kompanija Riot dodijeliti specijalni bonus za buduće igranje igrice.

Svi učesnici će dobiti promotivne ruksake i majice, a najbolje, prva tri mjesta, očekuju bogate novčane nagrade.

Osim toga, pojedini sponzori, kao što je kompanija WeTec, odlučile su dodatno nagraditi pobjednike svojim proizvodima.

Ovogodišnje takmičenje imaće međunarodni karakter, jer se, osim internacionalnih kompanija (sponzora), očekuje i dolazak studenata iz Crne Gore.

Iako se više nije moguće prijaviti za takmičenje, timovi koji imaju zanimljiv projekt i žele ga prezentirati na FIT CC-u mogu se javiti na prijavacc@edu.fit.ba.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano