23. Aprila 2018.

U Mostaru počinje 11. konferencija MUN-a na Koledžu ujedinjenog svijeta

MUN 2017

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru biće, od 23.-26. marta, domaćin 11. konferencije Modela ujedinjenih naroda MUN 2017.

Ovogodišnja konferencija okupiće preko 250 učesnika iz cijelog svijeta i srednjih škola BiH, Srbije, Velike Britanije, Slovenije, Rumunije, Njemačke i Hrvatske.

Ceremonija službenog otvaranja biće upriličena u četvrtak sa početkom u 19 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, gdje će se prisutnima obratiti počasna gošća jedanaeste MUN konferencije, Generalna Konzulica Republike Turske u Mostaru Ayşe Selcan Şanlı.

U nedelju, sa početkom u 13 sati, u Centru za kulturu Mostar održaće se završna ceremonija, te dodjela zahvalnica i certifikata.

Tokom tri dana, učenici će kroz rad u MUN odborima i vijećima, kao što su Vijeće bezbjednosti, Vijeće za zaštitu okoline i Svjetska trgovinska organizacija, raspravljati o nizu aktuelnih svjetskih tema i pitanja.

Zajednička tema ovogodišnje konferencije su “Prekretnice u međunarodnim odnosima”.

MUN konferencija, u organizaciji UWC Mostar, je najveća konferencija ove vrste za srednjoškolce u BiH. Osim uticaja na svijest o globalnim pitanjima i razvijanja vještina javnog nastupa, konferencija zbližava mlade ljude iz različitih dijelova Balkana, te daje svim učesnicima priliku da sruše stereotipe  i ostvare otvorena međuetnička prijateljstva.

A. P.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano