19. Januara 2019.

U OŠ „Zalik“ održan Bazar kreativnosti

Tradicionalni Bazar kreativnosti uspješno je sinoć realizovan u OŠ Zalik u prisustvu velikog broja učenika, nastavnika i gostiju.

Na štandovima se moglo naći svega, od slatkih i slanih jela do ručno rađenih predmeta, nakita i suvenira. Bazar kreativnosti je pokazao da OŠ „Zalik“ može da se ponosi nesumnjivo velikim talentima koje ima u svojim redovima.

Profesorica Sanela Kuko, ispred Vijeća roditelja poželjela je dobrodošlicu prisutnim, a školski hor i ritmička sekcija oduševili su goste muzičko-plesnim tačkama.

Direktor škole Džemal Juklo i predsjednik Vijeća roditelja Izudin Kurtović uručili su diplome najuspješnijim u sportskim takmičenjima za roditelje. Takođe, odato je priznanje nastavnici Radmili Ćirić za dugogodišnji uspješan rad na izdavanju školskog časopisa „Mladost“.

Sredstva prikupljena na Bazaru kreativnosti biće iskorištena za poboljšanje rada školskih sekcija.

U sklopu Bazara roditelji učenika su se okušali u fudbalu i streljaštvu a, u revijalnom dijelu je upriličeno potezanje konopca.

U streljaštvu je najuspješniji bio Ibrahim Kajan. Drugo mjesto pripalo je Mustafi Husiću, a treće Elvedinu Boškailo.

U kategoriji za žene, najbolje rezultate postigla je Sanela Kuko. Drugo mjesto pripalo je Amili Brkan, a treće Saudini Tulek.

Ekipa koju su sačinjavali roditelji učenika 4. razreda bila je najbolja u fudbalu.

Roditelji učenika 3. razreda su bili drugi, a roditelji učenika 1.i 2. razreda treći.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano