21. Februara 2019.

U splitskom KBC-u umro mladi Amerikanac kojemu je pozlilo na Ultri

hitna-pomoc-210

U splitskom KBC-u umro je 26. godišnji Amerikanac, kome je u subotu pozlilo na Ultra Evrope Festivalu, a još uvijek nije poznat točan uzrok smrti, pa će se obaviti obdukcija.

Iz splitske policije u ponedeljak su potvrdili da je mladić u nedelju umro u bolnici.

Njemu je na Ultra festivalu na Poljudu pozlilo, pa se obratio za pomoć jednom od pet dežurnih timova Hitne pomoć,i koji su dežurali u i oko stadiona.

Oni su ga prevezli u KBC Split, gdje je stigao u stanju kome, a ljekari iz Jedinice za intenzivno liječenje borili su se za njegov život, ali nisu uspjeli, navodi Hina.

Tijelo 26. godišnjeg Amerikanca prebačeno je na Odjel patologije, gdje će se obaviti obdukcija, koja bi trebala pokazati tačan uzrok smrti. Neslužbeno se saznaje da je mladić imao teški epileptički napad.

“Nakon što su nas u nedelju ujutro nazvali iz bolnice i rekli da je mladić preminuo u bolnici, o svemu smo izvijestili državno tužilaštvo, koje je naložilo obavljanje obdukcije radi utvrđivanja uzroka smrti. Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju, tu nema elemenata krivičnog djela”, kazala je Hini Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano