25. Juna 2019.

U Srbiji ukinuto stanje najviše borbene gotovosti

Foto-Sputnik-Aleksandar-Milacic

Srbijanski predsjednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je rano jutros dezangažovanje snaga za hitno i brzo reagovanje, javljaju beogradski mediji.

“Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije je rano jutros, u skladu sa svojim ovlaštenjima propisanim Zakonom o obrani, dostavio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vojska Srbije u saradnji s ostalim bezbjedonosnim strukturama, u skladu s naređenjem vrhovnog komandanta, i dalje prati bezbjedonosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i njene građane, bez obzira gdje žive, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Vučić je naredio da se vojska stavi u stanje najviše borbene gotovosti nakon što je u subotu, 29. septembra, predsjednik Kosova Hashim Thaci došao na jezero Gazivode u pratnji, kako je izvještavano, pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU-a.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game