18. Januara 2019.

U subotu i nedelju: Obilježavanje dana UWC pokreta u Mostaru

U subotu i nedjelju, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava 53 godine postojanja UWC pokreta.
UWC pokret je osnovan 1962. godine, prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna, i pruža mogućnost obrazovanja mladim ljudima iz cijelog svijeta, podstičući ih da budu pozitivna snaga i obrazuju se za mir.UWC Mostar je jedan od 15 koledža na svijetu i jedini na području Balkana.

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru povodom proslave ovog dana organizuju dva događaja za grad Mostar, gdje su kao i svake godine, svi dobrodošli.

U subotu će se, od 11 do 13 sati na Španskom trg,u održati drugi po redu „P ut oko svijeta za 80 minuta”. Ovom prilikom će učenici UWC-a Mostar građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradiciju i kulturu. Svi posjetioci će imati priliku da upoznaju kulture preko 50 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici.

Nedjeljni događaj je akcija čišćenja grada Mostara „Dan brige za okolinu” u organizaciji učenika Koledža, koja će se odvijati na više lokacija sa početkom u 9 sati ispred zgrade Gimnazije. Inače, „Dan brige za okolinu” je aktivnost koju svake godine sprovodi ekološka grupa UWC-a Mostar za ljepši grad Mostar.

A. V.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano