19. Maja 2019.

U subotu velika tradicionalna karnevalska povorka

Velika tradicionalna karnevalska povorka krenuće u subotu, 2. marta. s početkom u 11 sati, sa mostarskog Šetališta u organizaciji Mostarskih mažoretkinja Mostar i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Kako i priliči maškarama, mažoretkinje i učesnici će se za ovu priliku kostimirati  u zanimljive i raznolike tematske maske. Ove godine, u povorci će učestvovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja pod temom likova iz Harryja Pottera.

Povorci će se pridružiti mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar, Kuća od Kamenog, Vrtić Mrvica, Radobolja i djeca iz Vrtića Sv. Josip, a njihove teme kostima su orginalne: „lego kocke“, „proljeće“, „pilići“, „suncokreti“, „satovi“, „Mačak u čizmama“, „hvawaii“ i „tratinčice“.

Karnevalu će se i ove godine priključili Osnovna škola Cim,  koji su pripremili izvrsne kostime na temu  „sladoled“ i Osnovna škola Ilići sa svojom grupom „klaunovi“.

Povorka će se formirati na Šetalištu Mostarskom šetalištu. Vesela povorka kretaće se u smjeru prema zgradi „Spajalica“, a po dolasku kod zgrade „Spajalice“ nastaviće se kretati ulicom kralja Tomislava u smjeru prema zgradi „Mostarka“. Na raskrsnici kod „Mostarke“ skrenuće Splitskom ulicom sve do zgrade bivše Hirurgije, odakle će se kretati opet u smjeru prema Rondou.

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, gdje će se učesnici povorke moći počastiti krafnama, zahvaljujući donatorima Pekarni Suncokret i pekari Mlinar.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano