26. Maja 2019.

U Ušivak kod Hadžića dolazi grupa od oko 100 migranata iz Bire i Mirala

transport_migranti

Grupa od oko 100 migranata koji su boravili u prihvatnim centrima Bira i Miral u Bihaću i Velikoj Kladuši, jutros je premještena u Ušivak u Hadžićima.

Iz Ministarstva bezbjednosti BiH potvrđeno je kako je ovo odluka državnog operativnog štaba, te da je transport u nadležnosti Službe za poslove sa strancima BiH, uz asistiranje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona

“Policija Unsko-sanskog kantona u ovom slučaju je asistirala, odnosno pružila pomoć Službi za poslove sa strancima BiH prilikom transporta. Iz prihvatnih centara Bira i Miral izmještena je grupa od oko 100 migranata, koji su s dva autobusa prevezeni u Ušivak u Hadžićima”, rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Istaknuto je i kako je riječ o prvoj grupi migranata i izbjeglica koja je izmještena s područja Unsko-sanskog kantona, s obzirom da će u ostale prihvatne centre u BiH biti prebačeno ukupno 250 osoba.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić naglasio je kako se ovim zapravo realizuje odluka o poštivanju kapaciteta prihvatnih centara na području USK-a, te da je zajednički stav svih nivoa vlasti u državi da oni, zbog kontrole bezbjedonosne i zdravstvene situacije, ne smiju biti premašeni.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano