24. Maja 2019.

UIO BIH: Oduzeti tekstil i patike u vrijednosti od 75.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom operativnog rada na putnom pravcu Tuzla – Sarajevo, na graničnom prelazu Rača i  na području regionalnog centra Tuzla, oduzeli su raznu tekstilnu robu i sportsku obuću u vrijednosti od 75.000 KM, saopšteno je danas iz UIO BiH.

Službenici UIO iz grupe za sprečavanja krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla prilikom operativnog rada na putnoj komunikaciji Tuzla – Sarajevo otkrili su 676 komada tekstilnih proizvoda.

Radilo se o tekstilu bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu. Akcija je urađena u saradnji sa službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona. Prilikom kontrolnih aktivnosti na graničnom prelazu Rača, u dva odvojena slučaja pronađena je i odzeta razna tekstilna roba, koja se pokušala prokrijumčariti u BiH. Prilikom vršenja provjera prometa i porijekla roba u još dva odvojena slučaja na području regionalnog centra UIO Tuzla privremeno je oduzeto 1.152 para patika robnih marki Adidas i Converse.

Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 75.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

U toku preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti službenici UIO koristili su specijalističku oprema za pregled vozila, koja je donirana Upravi od strane Ambasade SAD-a kroz programa EXBS.

V. B.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano