26. Maja 2019.

Umjetničko klizanje u BiH ima budućnost i perspektivu

klizanje

U organizaciji Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, 16. i 17. ovog mjeseca u dvorani “Juan Antonio Samaranch” (OC Zetra), održano je prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, na kome su nastupile klizačice iz klubova KSL “Unity” i KKK “Olimp”.

U odličnoj atmosferi, prva mjesta i zlatne medalje osvojile su Lajla Mucić, Ada Korić, Petra Studen,Vega Krasy, Hena Uzunović, Zara Husedžinović, Alisha Hawkeswood i Alma Šehić, srebrne medalje osvojile su Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Lana Galijašević, Edna Hamzić i Adna Bećar, dok su bronzanu medalju osvojile Sara Mujcić, Asja Hamzić, Lea Salihagić i Maisa Hamzić.

“Savez klizačkih sportova BiH, zadovoljan je ukupnom atmosferom, koja je vladala na prvenstvu, a posebno smo ponosni iskazanim drugarstvom među takmičarkama i evidentnim napretkom, tako da možemo reći da umjetničko klizanje ima budućnost i perspektivu, posebno ako bude imalo adekvatnu pomoć nadležnih organa”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano