23. Maja 2019.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ potpisao sporazume o saradnji s najstarijim kulturnim institucijama u Mostaru

Na inicijativu Unije studenata, potpisani su sporazumi o saradnji između Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru, renomirane sedamdesetogodišnje javne ustanove kulture i Mostarskog teatra mladih, koji već četrdeset i pet godina djeluje i dramski odgaja omladinu u našem gradu.

Sporazumi o saradnji podrazumijevaju uzajamnu podršku Univerziteta i kulturnih institucija u predstojećim zajedničkim projektima, uz poseban osvrt na što aktivniju ulogu studenata u kulturnim djelatnostima ovih renomiranih ustanova. Uz članove menadžmenta Univerziteta, činu potpisivanja sporazuma prisustvovali su članovi Predsjedništva Unije studenata.

Rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Elvir Zlomušica naglasio je važnost postojanja uzajamne saradnje između Univerziteta i institucija kulture u Gradu Mostaru.

Direktori Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović i Mostarskog teatra mladih Sead Đulić istakli su volju da u budućem periodu ostvaruju što kvalitetniju saradnju sa Univerzitetom i Unijom studenata koja djeluje u okviru istog, te su sve prostorne i tehničke kapacitete koje posjeduju ponudili studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, dok je predsjednik Unije studenata, Džani Pajić istakao zadovoljstvo učinjenim, te najavio zajedničke projekte Unije studenata i mostarskih kulturnih institucija u skoroj budućnosti.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano