23. Maja 2019.

UO UIO BiH bez saglasnosti o raspodjeli prihoda

dav

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH odlučio  je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru da Nacrt izmjena i dopuna Zakona o postupku indirektnog oporezivanja BiH bude dorađen u skladu s iznesenim primjedbama i da se o tome odlučuje na idućoj sjednici.

Ni  na jučerašnjoj sjednici nije bilo saglasnosti među entitetskim predstavnicima za podršku odlukama koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, ali i za 2018. godine.

Takođe, nije usvojena ni Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava u razdoblju januar-mart 2019. godine.

Članovi UO nisu postigli saglasnost o načinu rješavanja problema u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske, po kojoj je Uprava dužna da isplati 15 miliona KM glavnice uz pripadajuću kamatu zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.

Na inicijativu poslodavaca u BiH, razmatran je prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, ali nije bilo dovoljno glasova kako bi ovaj podzakonski akt bio izmijenjen.

Na sjednici je razmatrana informacija o stanju i aktivnostima UIO BiH za posljednji kvartal 2018. godine, gdje se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a, kao i od prinudne naplate.

V. B.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano