21. Februara 2019.

Uprava Filozofskog fakulteta čestitala studentima na ostvarenom sportskom uspjehu u SML

Menadžment Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru ,na čelu s dekanom prof. dr. sc. Ivicom Musićem, primio je studentice i studente Filozofskog fakulteta, koji su se takmičili u Sveučilišnoj ligi u malom fudblu, koju organizuje Studentski zbor SUM-a. Uprava im je čestitala na postignutom uspjehu i uručila poklon bon kao znak pažnjei i podsticanja bavljenja sportom.

Dekan Musić je istakao kako će Filozofski fakultet nastaviti podupirati vannastavne aktivnosti koje su sastavni dio akademskog života kojim se podiže kvalitet studiranja.

Ženska ekipa u malom fudblu osvojila je drugo mjesto, a u finalu su izgubili od ekipe s Fakulteta prirodnono-matematičkih i vaspitnih nauka, dok je muška ekipa osvojila prvo mjesto savladavši u finalu ekipu Pravnog fakulteta.

Osim podsticanja studenata na aktivno bavljenje sportom i na uključivanje u sveučilišna sportska takmičenja na ovaj način se širi pozitivna svijest i edukacija o važnosti redovnog fizičkog vježbanja, psihofizičkog razvoja mladih ljudi, te o razvijanju takmičarskog duha i očuvanja zdravlja.

Ženska ekipa u malom fudbalu, koja je osvojila drugo mjesto, svoj pehar poklonila je Filozofskom fakultetu.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano