26. Maja 2019.

Uspješan nastup bh. brzoklizača Edina Brankovića u Calgaryju

edin-calgary2016

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, nastupio je na međunarodnom takmičenju „Western Elite Circuir“, koje je održano od 14. do 16. oktobra u Calgaryju (Kanada).

U konkurenciji 68 najboljih brzoklizača svijeta, Edin je u trci na 500 m sa vremenom 0:43.90 zauzeo izvanredno 18. mjesto, a u ukupnom plasmanu, nakon svih trka (na 500,1.000 i 1.500 m) plasirao se na 23 mjesto. Interesantno je istaći, da je Edin sva tri dana takmičenja imao veliku podršku od grupe građana iz Bosne i Hercegovine, što mu je dalo veće samopouzdanje i motivaciju.

„Naš reprezentativac nastavlja pripreme u Calgaryju, gdje će narednih dana doći i najbolji timovi svijeta (Holandija, Mađarska, Francuska, Južna Koreja, V. Britanija, Kina itd.). Svi oni će se zajedno pripremati za nastupe na Svjetskim kupovima u Calgaryju od 4. do 6. novembra i Salt Lake Cityju od 11. do 13. novembra“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH za portal Novasloboda.ba.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano