26. Maja 2019.

Uspješan nastup bh. brzoklizača na takmičenju "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2018".

Proteklog vikenda, u dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra, održano je međunarodno takmičenje u brzom klizanju na kratke staze “Alpe Adria Trophy – Sarajevo Open 2018”. Ovo je ujedno bilo i testno takmičenje za EYOF 2019, na kome je učestovalo 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Boje naše zemlje branili su brzoklizači Klizačkog kluba “Bosna”, koji su osvojili 8 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i 3 u štafetnim trkama.

Asji Zajimović u Junior F kategoriji bila je četvrta, a u kategoriji D Ermin Rašćić osvojio je srebrnu, a Ilan Krstić bronzanu medalju. U kategoriji Junior C Sumeja Zajimović osvojila je bronzu, Pierre Bennet srebro, a Muhamed Zajimović u kategoriji Junior B bio je četvrti. U Junior A kategoriji, Mak Krstić osvojio je zlatnu medalju, dok je Hana Hasanefendić bila srebrena.

U seniorskoj konkurenciji, Samra Selimbegović je osvojila bronzanu. a Tarik Omeragić srebrnu medalju i tom prilikom popravio je lične rekorde na 500 i 1000 m za 3 sekunde, što je dobar znak da spremno dočekuje svoj prvi nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju,  koji se održava polovinom marta u Kanadi. I Mak Krstić, takođe, u martu nastupa u Poljskoj na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

“Savez klizačkih sportova BiH, zadovoljan je sa nastupom naših predstavnika na Alpe Adria Trophy – Sarajevo Open 2018, kao i organizacijom samog takmičenja”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Savez klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano