21. Marta 2019.

Uspješan vikend za plesače plesnog studija B-Dance

Za plesni studio B-Dance protekli vikend bio je bogat plesom, nagradama i druženjem. Naime, B-Danceri učestvovali su na velikom međunarodnom takmičenju, koji se održao 9. juna na ostrvu Krku (Malinska) pod nazivom Island Dance Competition.

Takmičenje je okupilo preko 1200 plesača iz 10 država: Rumunije, Austrije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Slovenije, Češke, Srbije i plesni studio B-Dance kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Plesači ovog eminetnog studija takmičili su se u tri kategorije. U kateogriji Urban Dance Style production nastupio je uzrast djeca 2, koji su izveli svoju koreografiju „Pinokio“ autorskog dvojca Boris i Željke Zovko, koja je osvojila 1. mjesto i specijalnu nagradu, školarinu za odlazak na plesni kamp „Europs hip hop movment“ u novembru u Rimini Italija, a u uzrastu juniora nastupila je hip hop grupa s koreografijom „Mad  Call“ autorskog dvojca Kristine Glavine i Borisa Zovke, te break dance grupa s koreografijom“ Millitay“ autorskog dvojca Borisa Zovke i Tonija Cvitnovića, i ove dvije grupe osvojile su 1.mjesto.

Ali, to nije sve,. Isti dan, dva najmlađa sastava plesnog studija B-Dance bili su dio plesnog festivala LDF fest u Vitezu ,na kome je, takođe, nastupio veliki broj takmičara, a najmlađi plesači nastupili su u uzrastu mini Open grupa sa koreografijom Crvenkapica koreografa Ivane Cvitković i  u uzrastu djeca 1 Street dance show s koreografijom „Minions show“ autorskog dvojca Borisa i Željke Zovko, obadvije grupe osvojile su 1. mjesto.

Plesače plesnog studija B-Dance u narednom periodu očekuje snimanje video spota, revijalni nastupi kao i plesne radionice, te završna takmičenja u Beogradu i Zadru kao i nastup na Splitskom festivalu.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano