19. Januara 2019.

Uspješna godina iza eMTeeM-a

FNA_69369

Mostarski teatar mladih (eMTeeM) u 2017. godini realizovao je dvanaest premijera, učestvovao je na 16 festivala, na kojima je osvojio 32 nagrade, a glumački ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 posjetio više od stotinu bh. mjesta.

Umjetnički direktor eMTeeM-a Sead Đulić kaže kako je u 2017. godini eMTeeM realizovano 274 predstava i drugih programa.

U 2018. godini, planiran je bogat program, a na repertoaru će se naći predstave ”Mali princ”, zatim ”Galeb”, ”Pit”, ”Život je san”, ”Rijeka Čudovodnica” te ”Majstor i Margarita”

Prema Đulićevim riječima, u idućoj godini u planu su autorski projekti “Dosije Grabovica”, “Volim muziku”, “Tajne moje porodice” i “O njihovom strahu”.

Planirane su i interaktivne predstave na aktuelne društvene teme, te redovne aktivnosti u saradnji s Centrom za dramski odgoj, dodao je Đulić.

Dobitnik godišnje nagrade eMTeeM-a za najbolje glumačko ostvarenje “Toni Pehar” je Ali Kamer Aksoyu za ulogu Trigeja u predstavi ”Mir” po Aristofanovu tekstu.

Umjetnički savjet eMTeeM-a odlučio je ove godine dodijeliti četiri pohvale ”Toni Pehar”, koje su pripale ansamblu predstave ”Oda radosti”, te glumicama i glumcima Edini Delalić, Ajli Hodžić i Harisu Habibiji.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano