23. Juna 2018.

V. d. glavna tužiteljica Gordana Tadić posjetila Ustavni sud BiH

naslovna

Delegacija Tužilaštva BiH, u kojoj su bili v.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić i dužnosnici tužilaštva Izet Odobašić i Miroslav Marković, posjetila je Ustavni sud BiH i sastala se sa predsjednikom Ustavnog suda Mirsadom Ćemanom i dužnosnicima suda Matom Tadićem, Miodragom Simovićem i Zvonkom Mijanom, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima važnim za rad i funkcionisanje Tužilaštva BiH i Ustavnog suda BiH, kao i o ulozi dvaju institucija u ostvarivanju vladavine prava i efikasnosti pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka istaknuto je da je potrebno ostvariti kontinuiranu saradnju i razmjenu informacija o svim aktivnostima koje su bitne za djelokrug rada Ustavnog suda i Tužilaštva BiH.

Naročita pažnja posvećena je pitanju izvršenja odluka Ustavnog suda BiH, u čemu Tužilaštvo BiH, u slučaju neizvršenja sudskih odluka, ima značajnu zakonom predviđenu ulogu.

Učesnici sastanka saglasni su da će uspješno rješavanje pitanja i efikasna saradnja dvaju institucija, doprinijeti ostvarivanju ustavnosti, uspostavljanju vladavine prava i zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda u Bosni i Hercegovini.

M. N.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano