17. Juna 2019.

Venezuelanski opozicioni političar Fernando Alban počinio samoubistvo

fernando-alban-670x447

Venezuelanski opozicioni političar Fernando Alban počinio je samoubistvo skokom s desetog sprata zgrade obavještajne službe (SEBIN), u kojoj je bio zatvoren zbog sumnje u upletenost u eksploziju na vojnoj paradi početkom avgusta, objavio je ministar unutrašnjih poslova u ponedeljak.

Pedesetšestogodišnji Alban, vijećnik u gradskoj skupštini Caracasa, zatvoren je prošlog petka zbog navodne upletenosti u eksploziju dva drona početkom avgusta za vrijeme vojne paradev koju je vodio predsjednik Nicolas Maduro, objavio je ministar Nestor Reverol na Twitteru.

“U trenutku kada je trebao biti prevezen na sud, dok se nalazio u čekaonici u SEBINU-u, skočio je kroz prozor i pao, smrtno stradavši”, napisao je Reverol.

Opozicija i aktivističke grupe za ljudska prava tvrde da vlada predsjednika Madura drži u zatvoru stotine političkih zatvorenika kako bi suzbila političku opoziciju. Ujedinjene nacije navode da su zatvorenici često izloženi maltretiranju, uključujući i pojedine dokumentovane slučajeve, koje se može nazvati mučenjem.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano