19. Juna 2019.

Vijeće ministara danas o Strategiji komuniciranja o procesu pristupanja BiH EU

167 sjednica VMBiH 26-02-19 foto1

Direkcija za evropske integracije dostavila je Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Prijedlog odluke o usvajanju Strategije komuniciranja o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji – od kandidatskog statusa do članstva, o kojoj bi se Vijeće trebalo izjasniti na današnjoj sjednici.

Prema predloženom dnevnom redu, državni ministri bi trebali biti upoznati o Informaciji o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa organizacijom Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji bi trebao biti upriličen od 7. do 9. maja u Sarajevu.

Vijeće ministara razmotriće i Informaciju za Predsjedništvo BiH o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, koju je pripremilo Ministarstvo bezbjednosti.

Ministri bi trebali odlučiti i o opravdanosti učešća pripadnika policijskih službi iz BiH u stabilizacijskoj misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo, jer je Prijedlog ocjene opravdanosti pripremilo, takođe, Ministarstvo bezvjednosti BiH.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Informacija o aktuelnoj političkoj situaciji u vezi s medijskim istupima u bezbjedonosnom sektoru, kao i Izvještaj o radu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za prošlu godinu.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano