26. Maja 2019.

Vijeće mladih Grada Mostara prima nove članove

ide

Vijeće mladih Grada Mostara je krovna organizacija mladih Grada Mostara, koja okuplja osam omladinskih organizacija, i to: Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Uniju studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara, Sportski savez Grada Mostara, ELSU Mostar, Aiesec Mostar, OKC Abrašević i Centar za psihološku podršku „Sensus“ Mostar.

Kao takva, organizacija zastupa i štiti interese mladih, te ostvaruje saradnju sa lokalnim vlastima i tijelima lokalne uprave, organizira različite događaje, manifestacije, seminare, edukacije, radionice, debate, sportske manifestacije, te mnogobrojne projekte s ciljem promoviranja i poboljšanja položaja mladih u Gradu Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Vijeće mladih Grada Mostara čine i četiri radna tijela: Radno tijelo za ekonomiju, turizam i socijalnu zaštitu, Radno tijelo za sport i ekologiju, Radno tijelo za kulturu, obrazovanje i volonterizam, Radno tijelo za saradnju s institucijama vlasti, nevladinim organizacijama i međunarodnu saradnju.

„Ovim putem pozivamo sve mlade Grada Mostara, koji žele postati članom Vijeća mladih – krovne organizacije mladih Grada Mostara, te priključiti se radu i volontiranju u jednom ili više navedenih radnih tijela, da popune prijavni obrazac koji mogu pronaći na facebook stranici Vijeća mladih Grada Mostara, kao i na ostalim društvenim mrežama“, navodi se u saopštenju Vijeća mladih grada Mostara.

Rok za prijave je 10 dana, nakon čega će Upravni odbor napraviti selekciju, te javno objaviti imena novih članova Vijeća mladih Grada Mostara.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano