18. Januara 2019.

Vijeće mladih Mostara traži da se rasvijetle detalji stradanja dječaka sa “Staklene banke”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vijeće mladih Grada Mostara užasnuto vješću o padu 15. godišnjeg dječaka sa “Staklene banke” u centru grada, te samim ishodom koji je, nažalost, njegova smrt, ovim putem izražava saučešće porodici nesretnog dječaka i njegovim prijateljima, stoji u saopštenju.

“Pozivamo MUP HNK-a da rasvijetli detalje ovog nemilog događaja, te o svemu upozna javnost.

Vijeće mladih je upoznato da je prije par godina Grad Mostar zazidao bočne ulaze do visine 2 metra, te stavio rešetke na sam ulaz. Takođe smo upoznati da to nije zaustavljalo ni mlade ni turiste da pređu postavljene zapreke i uđu u prostor Staklene banke, kako bi se popeli na vrh.

Zgrada Staklene banke je u potpunosti nesigurna i nema adekvatne ograde, što ugrožava sigurnost svakog od građana koji se u njoj nađe.

Ovim putem obavještavamo javnost kako ćemo uputiti inicijativu da se svi mogući ulazi u zgradu u potpunosti zapečate, kako bi se slični događaji spriječili”, ističe se u saopštenju Vijeća mladih grada Mostara..

Vijeće mladih Grada Mostara (www.vmgm.ba)  je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, koja je osnovana 2010. godine na inicijativu Grada Mostara. Vijeće čini 8 nevladinih omladinskih organizacija, od kojih svaka ima svoje predstavnike u Skupštini. Ono je krovna organizacija za mlade u Mostaru. Bavi se omladinskom politikom i glavni cilj joj je podizanje života mladih na veći nivo u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

(NovaSloboda.ba)

—–

U Mostaru preminuo teško povrijeđeni dječak, istraga u toku

Maloljetni dječak D. S. (2003.) koji je u utorak pronađen pored Staklene banke u Mostaru, preminuo je jutros u 5 sati na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, potvrdila je Feni glasnogovornica Sveučilišne kliničke bolnice  Andrijana Pandža.

Dodala je kako je dječak preminuo usljed zadobijenih teških povreda.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić kazao je kako se preduzimaju sve zakonom predviđene mjere u ovakvom slučaju, nakon čega će biti poznato više informacija.

Naglasio je kako je dječaka identifikovao njegov otac, te da će istraga pokazati kako je došlo do nesreće.

Prema pisanju medija, dječak je zadobio teške pov rede prilikom pada sa zgrade Staklene banke.

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano