18. Juna 2018.

„Vikend u Karađoz-begovoj medresi“ okupio 165 učesnika

Karađoz-begova medresa je i ove godine, po četvrti put, priredila manifestaciju „Vikend u Medresi“, koja je okupila je učenike završnih razreda osnovnih škola Hercegovačko-neretvanskog, ali i drugih kantona.

Cilj manifestacije je da se učenici devetih razreda osnovnih škola upoznaju s radom i djelovanjem Karađoz-begove medrese i da uvide da im je Medresa blizu, a nikako daleka i strana. Ovogodišnja manifestacija okupila je 165 učesnika ,koji su u toku dva dana u Karađoz-begovoj medresi prošli određene radionice i sadržaje koje su im organizatori ponudili. Bili su to edukativni, vjerski, kulturni, sportski i drugi sadržaji, u kojima su učesnici manifestacije istinski uživali, kako su i sami istakli u evaluacijskim listovima.

Učesnici su se imali priliku upoznati i sa učenicima Medrese, koji su im bili domaćini. Manifestaciju „Vikend u Medresi“ zvanično je proglasio otvorenom prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, a poruku učesnicima iskazao je maturant Agan Hamzakadić, predsjednik Vijeća učenika.

Subotnje večer bilo je predviđeno za „Večer talenata u Karađoz-begovoj medresi“, a tokom programa takmičari su se predstavili kroz učenje Kur'ana, ilahija i kasida.

Najboljima su proglašeni: Semira Hodžić (Livno), Ensar Jelovac  (Mostar) i Sara Mezit (Mostar), kojima su dodijeljene vrijedne nagrade, saopšteno je iz Karadžoz-begove medrese u Mostaru.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano