19. Juna 2019.

Vlada HNK-a nije mjerodavna za magistralne ceste

qexcmzr0_vlada_hnz_0

Budući da je magistralna cesta M17 na području opštine Jablanica sinoć nekoliko sati bila zatvorena za promet, u nekim medijima pojavile su se netačne informacije o tome kako krivicu za takvo stanje snosi i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, navodi se u saopštenju Ureda za informisanje Vlade HNK-a..

“Zbog istinitog informisanja javnosti, sapštavamo kako Vlada HNK-a nema nikakve mjerodavnosti nad magistralnim cestama, za koje je zadužena Federacija BiH. U mjerodavnosti Vlade HNK-a su regionalne ceste: R-418 Konjic-Buturović Polje-Prozor, R-418 Ostrožac-Buturović Polje, R-418 Prozor-Varvara, R-419 Jablanica-Blidinje, R-435 Konjic-Borci-Glavatičevo-Odžaci, R-435-a Potoci-Rujište-Ćesim-Borci, R-425 Žitomislići-Hamzići, R-425-a Tromeđa Gabela, R-426 Dračevo-Hutovo-Ravno, R-427 Stolac-Brana, kojima se cijelo vrijeme saobraćalo. Zbog novih snježnih padavina i na regionalnim saobraćajnicama u sjevernom dijelu Županije, posebno na saobraćajnici R-419 Jablanica-Blidinje, saobraćaj se, iako otežano, kontinuirano odvijao.

Odgovorne službe i institucije u sklopu ssistema Federacije BiH, a dakako i svi ostali koji imaju ulogu u ovakvim situacijama, ne bi smjeli biti iznenađeni snijegom u sred zime. Njihova uloga je jasna – biti u pripravnosti i hitno reagoati kako bi se život i saobraćj nesmetano odvijali!

Dakle, svjesni činjenice kako su učesnici u saobraćaju u proteklih 24 sata imali ozbiljnih poteškoća na magistralnoj cesti M17, a kako bi takve predvidljive situacije ubuduće bile izbjegnute, pozivamo mjerodavna tijela, ali i vozače na odgovorno ponašanje sukladno ulogama koje imaju u saobraćaju”, stoji u sapštenju.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano