24. Februara 2019.

Vlada HNK-a obnavlja još tri škole

ide

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je s direktoricama Snježanom Brkić, Merimom Šuta i Marijom Jurčić potpisao Ugovor o obnovi tri osnovne škole s područja Grada Mostara.

Projekat koji se realizuje u sklopu Projekta energetska efikasnosti u BiH podrazumijeva obnovu JU OŠ „Antun Branko Šimić“, JU „IV osnovna škola“ i JU OŠ „Ivan Gundulić“ za što je osigurano 1.650.000 KM.

”Današnje potpisivanje Ugovara još je jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja ove Vlade.

Svjestan sam kako se to u početku doimalo kao neostvariv cilj, ali predanim radom mi smo već veliki dio tog posla uradili. Stoga ne vidim niti jednog razloga da zacrtani cilj ne ostvarimo u cijelosti”, kazao je predsjednik Herceg, dodavši ”kroz ove projekte ostvarujemo nekoliko vrlo bitnih ciljeva. Prije svega učenicima i prosvjetnim djelatnicima osiguravamo optimalnije i ugodnije uvjete za boravak i rad, značajno smanjujemo potrošnju električne energije, a naše škole dovodimo na onu  razinu koja je primjerena vremenu u kojemu živimo.

Zahvaljujem direktorima škola, ali i svima drugima koji su na bilo koji način učestvovali u pripremiovih projekata, te očekujem da već u septembru učenike i prosvjetne radnike dočekaju uređeni i obnovljeni školski objekti”, zaključio je predsjednik Herceg.

Direktorice škola zahvalile su predsjedniku Hercegu i Vladi HNK-a na naporima koje čine kako bi učenici i zaposleni imali što ljepše i optimalnije uslove za rad.

Inače, kroz Projekat energetske efikasnosti do sada je u Hercegovačko-neretvankom kantonu obnovljeno 11 objekata za što je utrošeno više od 10 miliona KM.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano