26. Maja 2019.

Vlada HNK-a: Uskoro potpisivanje kolektivnog ugovora sa sindikatima policije i državnih službenika

ggggggggg

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj sjednici usvojila je Odluka kojom se iznos od 40.128 KM, sukladno Programu sufinansiranja zapošljavanja stručnog kadra za djecu s poteškoćama u razvoju, usmjerava za plate asistenata u nastavi u više osnovnih škola u HNK-u. Takođe, Vlada je zadužila resorno Ministarstvo da pripravi odluku kojom će biti omogućeno angažovanje asistenta u nastavi za svu djecu s posebnim potrebama u HNK-u, koja do sada nisu obuhvaćena Programom.

Vlada je razmatrala i informacije o toku pregovora sa sindikatima policije i državnih službenika i namještenika. Istaknuto je kako se pregovori odvijaju u korektnoj atmosferi i duhu socijalnoga dijaloga, te se uskoro, odnosno najkasnije do usvajanja Dokumenta okvirnog budžeta i budžeta HNK-a za 2019. godinu, očekuje potpisivanje kolektivnih ugovora.

Takođe, Vlada je usvojila Odluku o načinu utvrđivanja kriterija, načinu obračuna i rokovima plaćanja koncesione naknade za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prenosa i elektrodistribuiranja električne energije na području HNK-a.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je i Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i operativni plan za oktobar 2018. godine.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano