17. Juna 2019.

Vlada HNK-a uskoro u novoj zgradi: Okončana kupovina hotela Ero

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Adnan Faladžić, ministar finansija danas su s predstavnicima Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine potpisali Ugovor o kreditu kojim se regulišekorištenje kreditnih sredstava i otplate kredita odobrenog iz kreditne linije za finaneiranje investicionih projekata opština, gradova, kantona i F BiH.

Tom prilikom, predsjednik Herceg je istakao kako će Vlada Hercegovačko-neretvanskg kantona kreditna sredstva, u iznosu od 11.000.000 KM,  koristiti isključivo za finansiranje kupovine hotela Ero u Mostaru za smještaj kantonalnih tijela vlasti.

„Razvojna banka Federacije BiH odobrila je, po vrlo povoljnim uvjetima, kredit za kupovinu hotela Ero u Mostaru za potrebe zajedničkog smještaja kantonalnih tijela uprave, upravnih organizacija, stručnih službi i ureda Vlade HNK-a. Radovi na adaptiranju uskoro će započeti, te će se, njihovim okončanjem, u potpunosti završiti projekat zajedničkog smještaja usmjeren na podizanje efikasnosti rada kantonalnih tijela uprave, kvalitete pružanja usluga građanima, ali i smanjenja ukupnih troškova javne uprave“, rekao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK-a.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano