16. Februara 2019.

Vlastimir Mijović ulazi u politiku kao kandidat SDP-a za Parlament FBiH

vlasta-1024x683

Bh. novinar Vlastimir Mijović, nakon 43 godine intenzivnog rada u novinarstvu, odlučio se na politički angažman kao kandidat Socijaldemokratske partije BiH na predstojećim izborima za Parlament Federacije BiH.

“U politiku sam odlučio da uđem sabirajući sve pluseve i minuse svog dosadašnjeg angažmana. Uvijek sam bio borbeni politički analitičar i nikada se nisam ustezao da kritikujem nešto u društvu, vodeći računa da budem objektivan, bez obzira šta intimno mislio”, rekao je Mijović na današnjoj press konferenciji SDP-a.

Priznaje da je oštre komentare, između ostalih, pisao i na račun SDP-a, koji danas, po njegovom mišljenju, nije onaj stari SDP, u kojem je “sujeta dugo vremena bila odlika rukovodstva“.

Predstavljajući motive političkog djelovanja, ističe da je u jednom trenutku naizgled možda iz depresije shvatio da ono čemu je posvetio cijeli svoj život – novinarstvo, više nema ni približno onakvu ulogu kakvu je zamišljao i želio.

“Pisana riječ postala je gotovo bez ikakvog političkog uticaja u Bosni i Hercegovini, a ja sam pisao zato da utičem na društvena kretanja i to u pozitivnom smjeru. Posljednjih 30. ak godina moja isključiva tema pisanja je politika, zbog čega sam 1989. godine proglašen za najboljeg novinara u Jugoslaviji, a 1998. godine u BiH”, navodi Mijović, dodajući da je u novinarstvu postigao sve što je mogao, pri čemu se društvo nije mijenjalo, odnosno mijenjalo se na gore.

Želeći da se to društvo promijeni na bolje, poručio je da će sve svoje potencijale staviti na raspolaganje u budućem političkom djelovanju.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano