21. Marta 2019.

Za Mamićem će se raspisati međunarodna potjernica i EU nalog za hapšenje

427361

Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika NK Dinama izdat nalog za hapšenjem, osječki Županijski sud nadležnoj je policijskoj upravi dao nalog za raspisivanjem domaće i međunarodne potjernice, a za Mamićem će se raspisati i evropski i nalog za hapšenje, doznaje se u utorak na tom Sudu.

Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac kazao je Hini kako je osječko-baranjskoj Policijskoj upravi  (PU) Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 6. juna nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna poetjwernica, s obzirom da je dan prije izricanja presude otišao u BiH, a  na osnovu koje može biti uhapšen u bilo kojoj zemlji, izvan Evropske unije.

Dodao je kako je policiji poslat i nalog za raspisivanje Evropskog naloga za hapšenje, ukoliko bi se okrivljenik zatekao u nekoj od zemalja članica EU.

Glasnogovornik osječko-baranjsjke PU Darijo Premec rekao je kako će policija, nakon zaprimanja, postupiti po sudskom nalogu, i provesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud.

Zdravko Mamić je 6. juna nepravosnažno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz NK Dinama i osuđen na šest i po godina zatvora, njegov brat Zoran na 4 godine i 11 mjeseci,  bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović na 3 godine, a poreznik Milan Pernar na 4 godine i dva mjeseca zatvora.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano