22. Aprila 2019.

Zagrebačka policija prekinula višegodišnje iznuđivanje na štetu supružnika

policija-ilustracija-5f1f4cf4c44d2001fa995cca2aa09603_view_article

Zagrebačka policija prekinula je višegodišnje iznuđivanje na štetu supružnika, koje je uključivalo fizičko i psihičko nasilje, te prijetnju ubistvom i povređivanjem njihove djece.

Policija je utvrdila da su supružnike u dobi od 62 i 49 godina iznuđivala dvojica muškaraca stara 51 i 67 godina, od kojih je stariji priveden dok se za mlađim traga, prenosi Hina.

Mlađi osumnjičenik pri tom je od 2006. godine primjenom sile i prijetnjama prema oštećenima i njihovoj djeci na osnovu nepostojećeg duga u više navrata pribavio više od 200 hiljada eura.

Policija tog osumnjičenika tereti da je 12 godina sistemski maltretirao bračni par, primjenjujući fizičko nasilje i metode psiholoških pritisaka, prijeteći ubistvom i povređivanjem djece.

Oštećenog je pri tom često prisiljavao da dolazi u njegov stan u Zagrebu, gdje mu je, takođe, prijetio vatrenim i hladnim oružjem, a sve kako bi ga natjerao da mu svaki mjesec daje novac.

Takođe ga je prisilio da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198.900 eura, te ga je potom tužio radi neisplate duga. Osumnjičeni mu je pri tom prijetio da će nauditi njegovoj djeci koja su boravila van Hrvatske, šaljući slike iz mjesta njihova boravka.

Svaki put prije održavanja sudskog ročišta osumnjičeni je nalagao oštećenom da se ne smije pojaviti na sudu kako ne bi uticao na spor, ponovno mu prijeteći da će nauditi njegovoj djeci.

Osumnjičeni je prijetnjama prisilio i suprugu oštećenog da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125 hiljada eura od svog supruga, te da garantuje isplatu prodajom zemljišta na Jadranu, u vlasništvu njene porodice.

Sredinom septembra, osumnjičeni je opet zaprijetivši oštećenom, zatražio da mu preda 4.000 eura. nakon čega je supruga oštećenog, prema uputstvima osumnjičenog, 2.000 eura predala drugoosumnjičenom 67. godišnjaku u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu.

Zbog sumnje u počinjenje iznuđivanja, zagrebačka policija je protiv osumnjičenih podnijela krivičnu prijavu Opštinskom državnom tižilaštvu u Zagrebu, uz koju je stariji osumnjičenik priveden pritvorskom nadzorniku, dok se za mlađim traga.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano