19. Juna 2019.

Zana Husedžinović na pripremama u Sloveniji

56b4bfc6-0350-40c2-bcc1-7b180a0a0a80-zara-husedzinovic-700x402

Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetnickom klizanju, Zara Husedžinović, zbog nedostatka uslova za treniranje u BiH, uz pomoć Saveza klizačkih sportova BiH, putuje u nedelju 23. ovog mjeseca na pripreme u Celje (Slovenija), gdje će u kampu koji organizuje Klizački savez Slovenije, uz pomoć Međunarodne klizačke unije (ISU), trenirati sa najboljim svjetskim trenerima.

Odmah nakon završetka kampa za umjetničko klizanje, nastavljaju se pripreme najboljih regionalnih brzoklizača , također u Celju. Savez klizačkih sportova BiH, podržao je i naše najbolje brzoklizače i za učešće u ovom kampu prijavio je Nihada Bašića, Samru Selimbegović, Muhameda i Sumejju Zajimovića, Jelenu i Mašu Garić, Berinu i Ermina Raščić,  Maka Krstića i Ilana i Pierea Bennett.

“Boravak i trenizi sa najboljim svjetskim trenerima iz umjetničkog i brzog klizanja, za naše reprezentativce je veoma bitan, jer ih u nastavku klizačke sezone očekuje niz značajnih međunarodnih takmičenja koje se nalaze u kalendaru Medunarodne klizačke unije (ISU)”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano