19. Jula 2019.

Zapažen nastup mostarskih studenata na Turizmijadi u Budvi

Predstavnici Studija turizma Univerziteta „Džemal Bijedić“ učestvovali su na 11. Međunarodnom kongresu i sportskim igrama Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, koji se tradicionalno održava u Budvi od 2. do 6. maja.

Na nikad brojnijoj Turizmijadi, koja je okupila preko 900 studenata/ica iz 28 gradova regiona, po prvi put je učestvovao i Studij Turizma. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa svojim kolegama iz regiona, razmjenjuju znanja i iskustva, ali i stvaraju nova prijateljstva. Nakon ceremonijalnog otvaranja, učestvovali su u Future tourism konferenciji, a glavna tema ovogodišnje konferencije bio je „Digitalni marketing“. Slušajući predavanja međunarodnih stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga u turizmu, proširili su svoja znanja o ovom trendu, koji svakim danom dobija sve veći značaj. Od mnogih zanimljivih predavanja izdvajaju ono na temu „B2B Destination marketing in a digital age“, dr. Particka Patridga.

Pored edukatvnih sadržaja, mostarski predstavnici učestvovali su u raznim sportskim takmičenja i ne dolaze kući praznih ruku.

U zavidnoj konkurenciji iskazali su svoje takmičarske sposobnosti, pa u Mostar donose 2 pehara: 2. mjesto u rukometu (žene) i 2. mjesto u odbojci (žene).

Žensku ekipu činile su studentice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru. Osim pehara, a što je još bitnije, ekipa nosi sa sobom lijepa sjećanja i mnogobrojna kvalitetna poznanstva.

Pored organiziranog dijela Turizmijade, bilo je i vremena za slobodno razgledavanje Budve i upoznavanje njenih turističkih vrijednosti. Nakon edukativnih i sportskih sadržaja tokom dana, učesnici su svoja druženja nastavljali na dnevnim, a poslije i noćnim zabavama u diskoteci „Trocadero“.

„U svoje lično ime i ime svojih kolega/ica želim se zahvaliti menadžmentu Studija koji nam je pružio ovu priliku, asistentici Ingi Kotlo koja je nesebično podijelila svoje mentorsko znanje i iskustvo i tako pomogla da cjelokupno putovanje protekne u najboljem redu, te samim organizatorima, gostima predavačima i ljubaznom osoblju. Zaista mogu da kažem da je ovo okupljanje odlična stvar, ne samo zbog sporta ili edukacije nego i umrežavanja mladih ljudi koje ne dijeli boja zastave, nacionalnost i vjera. U Budvi nisam samo uživala nego sam i stekla veliki broj novih prijatelja i poznanika, što je u stvari i glavni cilj ovog okupljanja među studentima koji pohađaju fakultete za Turizam širom Evrope. Ni kiša nije mogla pokvariti sjajnu atmosferu i s pravom možemo reći da odbrojavamo dane do naredne Turizmijade, jer ‘toliko je toga da se dogodi i toliko je toga da se zavoli’, što i jeste dobro poznati slogan ove manifestacije“, kaže Medina Pelja, studentica prve godine Studija Turizma i učesnica Turizmijade 2018.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano