19. Juna 2019.

Zapažen uspjeh brzoklizača Edina Brankovića na Svjetskom kupu u Dresdenu

eb13

Edin Branković, seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju (short track), nastupio je od 3. do 5. ovog mjeseca na Svjetskom kupu u Dresdenu (Njemačka).

U konkurenciji 56 najboljih brzoklizača svijeta, Edin je u trci na 1500 m sa vremenom 2:20.080 imao zapažen nastup. Osvojio je važne bodove, ali nije uspio, kao na predhodna dva takmičenja, ući u polufinale ovog svjetskog kupa. U ovoj fazi priprema i nastupa plasman i nije toliko bitan, jer je cilj tempiranje forme za kvalifikacije i odlazak na ZOI, čemu je sve podređeno.

Svjetski kup u Dresdenu Edin je iskoristio kao priliku da isproba novu taktiku i tehniku klizanja, koju je sa trenerom Pieter Gyuselom odnedavno počeo uvježbavati i primjenjivati.

“Ova nova taktika trebala bi doći do izražaja u narednim nastupima, a posebno u kvalifikacionom ciklusu (od septembra do decembra ove godine) za ZOI, koje se održavaju u Pyeong Changu (Južna Koreja) 2018. godine. Naš reprezentativac 8. februara putuje u Minsk (Bjelorusija), gdje će od 10. do 12. nastupiti na Svjetskog kupu”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

E. R.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano