21. Februara 2019.

Završena akcija “Nasljednik”: Oduzeta droga, municija, automobil, tri lica uhapšena

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su, u okviru operativne akcije kodnog naziva “Nasljednik”, izvršili pretrese lica, objekata i pokretnih stvari na ukupno pet lokacija; na jednoj lokaciji u Palama, dvije u Istočnom Sarajevu, jednoj lokaciji u Prnjavoru i jednoj u Banjaluci, saopšteno je danas iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičog djela organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH i krivičnog djela krijumčarenje iz člana 214. KZ BiH.

U toku pretesa privremeno je oduzeto oko 8.837 g zeljaste materije koja izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu ili skunk, putničko motorno vozilo marke Škoda Fabia, digitalna vaga, tri kartonske kutije sa 42 pakovanja težine od po 1 kg praškaste materije „Agrostemin“ koja ima upotrebu u poljoprivrednoj proizvodnji i koja je prokrijumčarena iz Republike Srbije riječnim tokom, 15 komada municije kalibra 7,9 mm, pet lovačkih patrona, dvije male kašike sa tragovima nepoznate materije, oko 1 kg nepoznate praškaste materije, mobilni telefoni, laptop, centralna računarska jedinica, skener, štampač, SIM kartice, nosači SIM kartica, pečati pravnih lica, poslovna dokumentacija, bankovne karice, fakture, lični dokumenti, interne evidencije, bilješke i drugo.

Prilikom vršenja pretresa, policijskim službenicima SIPA-e podršku je pružila Granična policija Bosne i Hercegovine, u vidu angažovanja službenog psa sa vodičem na jednoj lokaciji u Palama.

Tri lica su lišena slobode, te su nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano