26. Maja 2019.

Završeno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2018"

U organizaciji Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” (Zetra) od 1. do 4. marta ove godine održano je međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju “Sarajevo Open 2018”.

Na ovom takmičenju nastupilo je 125 takmičara iz 15 zemalja: Turska, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Austrija, Njemačka, Italija, Finska, Švedska, Češka, Slovačka, Bugarska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bjelorusija i Bosna i Hercegovina.

Sudijski panel se sastojao od 10 međunarodnih sudija i kontrolora/specijalista među kojima su biti predsjednica i potpredsjednica Austrijskog klizačkog saveza, vođa zlatnog njemačkog tima na upravo završenoj Olimpijadi u Južnoj Koreji i visoki zvaničnik ISU (Međunarodna klizačka unija).

Ove godine u panelu su, pored našeg sudije Amela Burekovića, debitovali Naida Kiso (Judge), Nedim Štrbo (Technical Specialist), Arijana Tirak (Technical Specialist) i Mirza Ljubović (Data Operator), koji su ispite položili ranije ove godine. Bosna i Hercegovina od ove sezone ima kompletan domaći sudijski panel, kao i najnoviju sudijsku opremu.

Najviše zlatnih medalja osvojila je Turska,čiji predstavici su, pored medalja, u Ankaru ponijeli i Pehar Sarajevo Opena.

Naši predstavnici su imali dobar nastup. Izdvaja se nastup naših juniorki Alme Šehić (11.) i Neire Kiso (13.), kao i Lajle Mucić, koja je bila 5. u kategoriji Chicks Girls, te Henu Uzunović, koja je bila 8. u kategoriji Cubs Girls.

Organizacija je dobila pohvalu učesnika i međunarodnih sudija, koji su se zahvalili na gostoprimstvu i izrazili želju da učestvuju i sljedeće godine.

Ovogodišnji Sarajevo Open poslužio je i kao testno takmičenje za EYOF 2019.

“Zatvaramo vrata Zetre umorni, ali ponosni. Uporno dokazujemo da, uprkos nedostatku podrške i ogromnim preprekama i problemima, možemo u Sarajevu da održimo takmičenje svjetskog ranga. Što se umjetničkog klizanja tiče, spremni smo za EYOF”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano