21. Marta 2019.

Zejna Čevra i Muamera Blagajac: Uz našu pomoć do novih čitalaca portala NovaSloboda.ba

20180629_095224_resized

U današnjem svijetu u kome živimo izloženi smo prisustvom velikog broja medija. Svaki medij donosi određenu priču koja može na čitaoce ostaviti pozitivan ili negativan stav o pročitanom tekstu.

Na početku želimo da uputimo pozdrav svim čitaocima portala Novasloboda.ba, među kojima, nadamo se, ima i budućih studenata Ekonomskog fakulteta  “Univerziteta Džemal Bijedić” u Mostaru. Kolegica Muamera Blagajac i ja, Zejna Čevra, smo studentice istoimenog fakulteta.

Pošto je većina srednjoškolaca u dilemi oko izbora fakulteta i zvanja koje će steći nakon studiranja, mi ovom prilikom želimo s vama podijeliti naše dosadašnje iskustvo koje smo stekli na ovom fakultetu.

Prije svega čast i zadovoljstvo nam je što imamo priliku da nam svoje znanje i iskustvo na kvalitetan način prenose visokoobrazovani profesori, čije CV-e možete pogledati na web stranici fakulteta na linku na dnu ovog članka.

Za vrijeme studiranja na drugoj godini, studenti imaju priliku da u okviru predmeta Marketing, koji predaje profesor Veldin Ovčina, rade na izradi marketing planova za određena preduzeća.

Tako smo imali priliku učestvovati u izradi marketing plana portala NovoSloboda.ba, gdje smo se tokom tri mjeseca fokusirali na osmišljavanje inovacija i prijedloga za unapređenje rada portala. Ponuđena rješenja i preporuke će, nadamo se,ostaviti pozitivan utisak na one koji prije nisu imali priliku da za isti saznaju.

Ovom prilikom, želimo se zahvaliti glavnom uredniku Fazliji Hebiboviću, koji nam je pomogao u pružanju potrebnih informacija i davanja korisnih savjeta, stručnih a i onih životnih koji su ostavili pozitivan utisak na nas. Posebno nas je obradovao svojim dolaskom na tradicionalnu odbranu marketing planova i na taj način nam pružio veliku podršku.

Videom u prilogu teksta želimo iskazati dobrodošlicu budućim studentima ise nadamo da će ova naša kratka priča u vama probuditi želju da i vi postanete student Ekonomskog fakulteta u Mostaru.

Web stranica fakulteta.

Zejna Čevra

Muamera Blagajac

 

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano