18. Januara 2019.

Žigmanov razočaran šutnjom srbijanskih vlasti zbog Šešeljevih prijetnji

maxresdefault

Zastrašuje šutnja svih struktura vlasti u Srbiji oko prijetnji koje je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, izjavio je u utorak hrvatskim medijima u Vojvodini predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov.

“Monstruozne su prijetnje kakve je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, kakve Srbija nije vidjela i čula od devedesetih. Ali, jezovita je i šutnja predstavnika svih struktura vlasti u Srbiji kada je u pitanju stav prema tim porukama koje su više nego prijeteće, a koje su građani hrvatske nacionalnosti primili s velikom zabrinutošću i strahom”, prenosi Hina Žigmanovu izjavu.

Haški osuđenik i poslanik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj prošloga četvrtka je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca, Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.

“Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenuću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka”, izjavio je Šešelj za portal beogradskog lista Blic, dan nakon što mu je Pretresno vijeće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, kao sljedbenik ICTY-a, izrekao kaznu od deset godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina.

Žigmanov je s tim u vezi rekao kako je bilo za očekivati da će neko javno reagovati i osuditi takve poruke kao nedopustive, posebno zbog toga što je to bacilo sjenu na dolazak predsjednika Hrvatskog sabora u Srbiju.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu dolazi u dvodnevnu posjetu Srbiji, gdje će biti gost predsjednika države, premijerke i predsjednice Skupštine Srbije.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano