18. Septembra 2018.

Zvizdić daje punu podršku NATO vježbi koja se održava na području TK-a

Denis Zvizdić 6

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić daje punu podršku NATO vježbi koja se održava na području Tuzlanskog kantona od 24. do 29. septembra, a čiji je domaćin Bosna i Hercegovina.

Ovo je sedamnaesta po redu NATO vježba o upravljanju posljedicama elementarnih nepogoda, a prva koja će se upriličiti u BiH i zbog toga ima veliki značaj, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Navodi se da činjenica da će u vježbi učestvovati 1.300 osoba, od kojih 600 međunarodnih, svrstava ovu vježbu u do sada po obimu najveću NATO vježbu od početka održavanja.

Dajući punu podršku ovakvim vidovima osposobljavanja, predsjedavajući Zvizdić je rekao da internacionalni karakter ove vježbe doprinosi jačanju sistema međusobne koordinacije i u potpunosti je u interesu građana.

Naglasio je i da će razmjena iskustava u slučaju prirodnih i drugih nesreća unaprijediti djelovanje svih službi i omogućiti kvalitetan odgovor na moguće katastrofe.

Ovogodišnja vježba je dio projekta Partnerstvo za mir i zajednički je organiziraju Ministarstvo sigurnosti BiH i Euroatlantski koordinacijski centar za reagovanje na katastrofe, a uključene su i Federalna i kantonalne uprave civilne zastite, Republička uprava Civilne zaštite  Republike Srpske, Odjel javne bezbjednosti Brčko Distrikta, Oružane snage BiH i druge institucije i organi na nivou BiH i nižim nivoima vlasti, navedeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano