21. Februara 2019.

Zvizdić i Zaev o unapređenju bilateralnih odnosa

zvizdic -zaev 1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić susreo se juče u Sarajevu sa premijerom Republike Makedonije Zoranom Zaevom, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, o saradnji u procesu evroatlantskih integracija i o jačanju trgovinske razmjene.

Predsjedavajući Zvizdić je čestitao premijeru Zaevu postizanje dogovora sa Grčkom u vezi sa promjenom imena i rekao da je ovaj hrabri korak napravljen širokom vizijom dvojice premijera, te da će zasigurno donijeti korist i Makedoniji i Grčkoj, ali i  regionu Zapadnog Balkana.

Predsjedavajući Zvizdić i premijer Zaev su razgovarali i o predstojećem Samitu Kina i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji će biti održan u subotu, 7. jula u Sofiji, kao i o Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, koji će iduće sedmice biti održan u Londonu.

Složili su se da su i Bosna i Hercegovina i Makedonija zainteresovane za unapređenje regionalnih inicijativa u da će i dalje raditi na boljem infrastrukturnom povezivanju i ubrzanju evropskih integracija.

S. R.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano