26. Juna 2019.

ZZO HNK-a: Preuzete prve elektronske zdravstvene knjižice

Zavod zdravstvenog osiguranja HNK-a izdao je prve elektroničke zdravstvene knjižice za osiguranike koji su 1. aprila podnijeli zahtjev za njihovo izdavanje.

Uz direktora ZZO HNK-a, Radu Bošnjaka, predsjednik Upravnog vijeća i pomoćnik direktora imali su čast prvi primiti elektronske zdravstvene knjižice .

„Danas dijelimo još jedno zadovoljstvo s našim osiguranicima i zdravstvenim radnicima stavljanjem u funkciju elektronske zdravstvene knjižice. Zavod je, pored svih naprednih i ssvremenih rješenja u sistemu zdravstva ovog kantona, učinio i ovaj iskorak s elektronskom zdravstvenom knjižicom, koja je još jedna pogodnost i za osiguranike i za zdravstvene radnike, jer osiguranicima omogućava brži i jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti, a zdravstvenim radnicima skraćuje vrijeme potrebno za prijem  osiguranika. Osiguranici s elektronskom zdravstvenom knjižicom neće morati odlaziti u područne urede Zavoda radi ovjere, markicu osiguranja moći će dobiti uplatom bez dodatnog dolaska u područni ured, elektronska zdravstvena knjižica je kompaktna, dimenzijama prihvatljiva i lako se sprema s ostalom dokumentima. Pored pogodnosti za osiguranike, elektronička zdravstvena knjižica pogodnost je i za zdravstvene radnike, jer osigurava brži pristup zdravstvenom kartonu osiguranika i mogućnost provjere statusa osiguranja. Takođe, elektronska zdravstvena knjižica smanjuje mogućnost zloupotrebe zdravstvenih usluga i usklađena je sa standardima EU i naprednim tehnologijama. Zavod će nastaviti s tehnološkim i procesnim unaprjeđenjem pružanja usluga zdravstvene zaštite i ostvarivanju prava iz zdravstvenog osiguranja, a sve s ciljem podizanja zadovoljstva naših osiguranika i zdravstvenih radnika“, kazao je direktor Bošnjak, preuzimajući svoju elektronsku zdravstvenu knjižicu.

Nakon izdavanja elektronskih zdravstvenih knjižica, direktoru, predsjedniku Upravnog vijeća i pomoćniku direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNKa radnici Zavoda nastavili su sa izdavanjem elektronskih zdravstvenih knjižica i svim drugim osiguranicima koji su svoje zahtjeve predali prije četrnaest dana.

Zbog velikog interesovanja osiguranika za elektronske zdravstvene knjižice, a u cilju smanjenja gužvi na šalterima područnih ureda preporuka Zavoda je da osiguranici zahtjeve za izdavanje elektronskih zdravstvenih knjižica podnose svakog radnog dana od 7,30 do 14 sati, a izrađene elektronske knjižice preuzimaju od 14 do 15 sati.

 (NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano