Pjanić: Nakon SP-a, imamo želju da se prvi put plasiramo i na Evropsko prvenstvo

Misli su nam koncentrisane na utakmicu s Armenijom i veoma je važno da kvalifikacije započnemo pobedom zbog samopouzdanja, izjavio je fudbalski reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Veznjak bh. reprezentacije na press konferenciji je kazao da vjeruje kako BiH trenutno ima tim koji može osvojiti šest bodova na startu i u konačnici biti među dvije ekipe iz grupe koje će izboriti direktan plasman na Euro 2020.

“Pokušaćemo uzeti šest bodova i startovati najbolje što može. Neće biti lako, ali pokazali smo da imamo kvalitet”, kazao je Pjanić.

Dodao je da mu je uijek bilo zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, pogotovo kada počinju bitne utakmice.

“Nismo nikada bili na evropskom prvenstvu i imamo veliku želju da odemo. Maksimalno ćemo se potruditi da postignemo taj cilj. Mislim da s ovim igračima imamo mogućnost da završimo među prva dva u grupi i direktno se plasiramo na EP”, izjavio je veznjak Juventusa.

Prokomentarisao je i očekivanja u selekciji Italije koju dobro poznaje.

Ističe da su Itatlija favoriti i da su u potpunosti fokusirani samo na sebe.

“Nama je bitno početi sa šest bodova, u junu dolaze teže utakmice. Pokušaćemo uzeti tri boda u Finskoj a kasnije ćemo vidjeti šta s Italijom”, navodi.

Ističe da pritiska kada igra u reprezentaciji nema, i da mu je uvijek bilo zadovoljstvo nastupati s najboljim bh. napadačem Džekom.

“S Edinom sam tu desetak godina. Bili smo u ekipi koja je otišla na SP i nadam se da ćemo ići i na Evropsko prvenstvo. Zadovoljstvo mi je uvijek bilo igrati s njim u ekipi, ali nećemo moći samo nas dvojica to uraditi. Moraće svi dati svoj doprinos, od igrača do navijača”, poručio je Pjanić i pozvao navijače da ih u što većem broju podrže i u ovim kvalifikacijama.

Susret BiH – Armenija na rasporedu je u subotu na Grbavici, a protiv Grčke u naredni utorak na Bilinom Polju.

(Fena)