Elvir Koljić: Želim opravdati povjerenje

Elvir Koljić je svoje prve nastupe za „A“ reprezentaciju BiH upisao prošle godine u duelima protiv SAD i Meksika.

Ipak, ovo okupljanje je drugačije, jer je riječ o kvalifikacionim utakmicama za EP i ovdje su trenutno najbolji bh igrači.

„Ovo je vrhunac moje karijere. Mnogo mi znači poziv selektora, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom povjerenju.Turneja u Americi je bila važna za nas mlađe igrače, međutim uzbuđenje koje donose takmičarske utakmice ne može se porediti sa onim prijateljskim. Drago mi je što sam tu i vidjećemo šta će biti u budućnosti. Na meni je da radim i da dokažem da nisam slučajno pozvan“, rekao je Koljić u razgovoru za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Koljić se osvrnuo i na prvi trening.

„Stvarno je dobar osjećaj kad trenirate sa vrhunskim igračima poput Džeke, sigurno i Pjanića koji je propustio ovaj trening, ali i ostalim reprezentativcima. Motiv i želja za dokazivanjem su veći, posebno kad vidim kako sam od svih dobro primljen“, kaže Koljić.

Bh. napada osvrnuo se i na predstojeće utakmice protiv Armenije i Grčke.

„Igram dobro u klubu i dajem golove. Nastavio sam seriju koju sam počeo u Premijer ligi BiH. Međutim, selektor je taj koji odlučuje ko će igrati, tako da ja jedino mogu obećati da ću, ako dobijem šansu, truditi se da je iskoristim na najbolji način. Postići gol bi bio vrhunac toga“, istao je Koljić.

On je naveo razlike između rumunske i naše lige.

„Lako sam se adaptirao u Rumuniji, jer u timu ima dosta igrača sa naših prostora koji su mi pomogli. Igra se nešto brži i kvalitetniji fudbal u odnosu na naš, uslovi i tereni su bolji. Ako poredim igrače i kod nas, ali i u Rumuniji ima dosta dobrih fudbalera. Važno je da sam u klubu dobro prihvaćen, došao sam u osmom kolu i odmah počeo da igram. Postigao sam gol na debiju i igram sve bolje. Ekipa je mlada i sve je super, posebno i zbog toga što ove godine Crajova igra veoma dobro, drugi smo na tabeli i u polufinalu smo Kupa, očekivanja su velika i vidjećemo šta će biti“, rekao je na kraju Koljić, dodavši da su trenutno u fokusu utakmice reprezentacije i da samo razmišlja o tome kako da se pored sjajnih napadača i on nametne na toj poziciji.

(NovaSloboda.ba)