Još jednom „wow“!

Bijela boja simbolizuje svetost i spasenje.

Bijelo planinsko selo, prekriveno snijegom, u sred Pariza. Tako je bilo prije nekoliko dana, kada su zavučala zvona i glas Karla Langerfelda, dok je govorio o njegovim počecima kod Chanel.

To je bio početak njegove posljednje modne Chanel revije. Umro je krajem februara, u 85. godini života. Chanel je njegovo legatum, „nasljeđe“. On je u život donio tašnu „2.55“, napravio seksi tvid kostim, a ovu francusku modnu kuću učinio većom nego ikad.

„Bijela boja se ne povlači samo kroz tekuću kolekciju, nego je pripadala njemu. Langerfeld je nosio bijele košulje s visokim okovratnikom. Kosa mu je bila bijela. Njegova misija je bila da pokaže staro, tradicionalno, ovdje i sada, i to je učinio sa Chanel. Takođe, za osnivačicu Gabrielle „Coco“ Chanel modna kuća je bila olakšanje od njenog građanskog života. Ona se htjela razviti još više. Čini se da je ova tradicija nastavljena sa svakim dizajnerom ove kuće. Langerfeldovom nasljeđu se sada pridružila Virginie Viard.

Elegancija za vječnost: Langerfeld je bio majstor siluete, volio je odijela sa pantalonama i kostime.

Glumica Peneleope Cruz, kao i modeli Cara Delevingne i Cat McNeil pokazali su kolekciju jesen – zima. A na kraju, uz „Herose“ od Davida Bowija, mnogima su se pojavile suze u očima.

Od 2005. godine do ovog dana, Karl je bio i ostao vjeran Grand Palaisu u Parizu.

(focus)

Lj. G.