Mostar Sevdah Reunion snimio koncert u studiju BHRT-a

Mostar Sevdah Reunion sinoć je u punom studiju N Muzičke produkcije BHRT-a svirao svoj “Balkanski blues”, oduševivši vjerne sarajevske fanove. Sjajnim vokalnim izvođenjima Antonije Batinić i Milutina Sretenovića Srete, sve pjesme Mostar Sevdah Reunion su bile ispraćene ovacijama i velikim pljeskom zadovoljne publike, saopšteno je iz Muzičke produkcije BHRT-a.

Mostar Sevdah Reunion je muzički sastav iz Mostara, čiji se muzički izričaj gotovo u cjelosti sastoji od sevdaha u modernim aranžmanima.

Izvedeno je 15 pjesama u posebnim aranžmanima na „MSR način”, što je popularni termin koji muzički kritičari često koriste.

Pored ostalih, bile su tu „Čudna jada”, „Noćas mi srece pati”, „Moj dilbere” i druge neprolazne pjesme. Sastav čine Mišo Petrović (gitara), Sandi Duraković (gitara), Nermin Alukić (vokal),Vanja Radoja (violina), Marko Jakovljević (bas), Gabrijel Prusina (klavir) i Senad Trnovac (bubnjevi).

Koncert se mogao pratiti uživo na BH radiju1, putem YouTube live linka na kanalu Muzičke produkcije BHRT. Koncert je snimljen, a nakon finalne obrade i montaže gledaoci će isti moći pratiti uskoro u programu BHT1.

(NovaSloboda.ba)