Više od hiljadu trkača na “Mostar Run Weekendu”

Treće izdanje “Mostar Run Weekend” održaće se 22. i 23. marta u gradu na Neretvi.

“Ovo je prilika da simbolično, preko svih mostova, povežemo sve stanovnike ovoga grada, te da ova manifestacija, osim sportsko-rekreaciona, ubuduće bude i turistička”, izjavio je gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić na konferenciji za novinare u Sportskom savezu Grada Mostara.

Očekuje se da će u tri planirane trke učestvovati više od hiljadu trkača. Pored humanitarne trke građana na dionici od 4 kilometra i trke za djecu na stazi dugoj jedan kilometar, centralni događaj trkačkog vikenda je Mostarski polumaraton, za koji je prijavljeno 600 trkača iz 15 zemalja.

Start Mostarskog polumaraton planiran je u subotu, 23. marta, u 9 sati kod mosta u Potocima, sjeverno od Mostara, a cilj je ispred Mepas Malla.

Trasa staze vodi od Potoka, desnom stranom Neretve do ulaska u grad, a zatim se nastavlja gradskim ulicama, pa iz policije pozivaju Mostarce i Mostarke da za vrijeme trajanja trke, od 9 do 12 sati, izbjegavaju korištenje automobila, s obzirom da će veliki broj gradskih saobraćajnica biti zatvoreno za promet.

U sklopu “Mostar Run Weekenda” u petak, 22. marta, održat će se i konferencija, na kojoj će predavači iz cijele regije govoriti o problematici trčanja, prevenciji sportskih povreda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremama za trkačke poduhvate.

(Fena)