Stranci ”lude” za Starim mostom u Mostaru

Turizam je jedina industrija koja doživljava konstantan uspon u proteklim godinama u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Premda se mnogi slažu da može i mora bolje, iz dana u dan stižu vijesti o destinacijama koje postaju mamci za turiste širom svijeta. Ovaj put – u žižu je došao Mostar.

Mostar – destinacija za roditelje s djecom!

Grad koji je nedavno proglašen za jednu od najromantičnijih destinacija svijeta – Mostar sa UNESCO zaštićenim Starim mostom, uskoro bi mogao postati i jedna od top destinacija za roditelje s djecom. 

Američka blogerka za mame i djecu, Lyla Morris objavila je članak ”Šta raditi u Mostaru s djecom?” ( https://www.chasingthedonkey.com/what-to-do-in-mostar-with-kids/ ), ne štedeći pohvale za grad na Neretvi. 

Morris, inače autorica poznatog američkog bloga za majku i dijete, ističe kako  u Mostaru postoji niz lokacija savršenih za igru djece i stvaranje uspomena za čitav život. Mnoštvo zelenih površina i prirodnih atrakcija nude djeci priliku da se igraju, plivaju, penju, pa i jašu.

Među brojnim lokalitetima, Morris izdvaja nezaobilazni Stari most, rijeku Neretvu, Kujundžiluk, ali i blagajsku tekiju i Mepas Mall. 

(NovaSloboda.ba)